3sfe no power on load

This section is for technical Q & A
Please try the search function before starting a new thread.
Forum rules
Many subjects will have been discussed before. Please try the search function before starting a new thread.
Check in the Know Your 2 as the information you need may already be there.
Important ! - Please make your topic title as descriptive as possible . titles with just "help" generally dont get as many answers as a title that points to the problem
Post Reply

Topic author
carl_rowlinson
Full Member
Full Member
Posts: 34
Joined: 22/10/13 22:15
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 1
MR2's Owned: 1
Real Name: Carl
Location: Bicester

3sfe no power on load

Post by carl_rowlinson » 20/05/20 9:44

Hi guys,

Just done the cam belt on my mk2 rev1 3sge and it stars and idles fine however it dies as soon as you try and pull away.

I have checked the timing marks multiple times and they are all good however I have found a stray wire with a spade connection on the end coming out of the section of loom that goes over the cam cover.

Looked in the BGB and cannot see any mention of where it belongs anyone got any ideas! It's a single core with some heat proof insulation on




lewiswhitmore524
Full Member
Full Member
Posts: 169
Joined: 02/07/15 23:42
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 4
MR2's Owned: 1
Real Name: Lewis
Been thanked: 1 time

Re: 3sfe no power on load

Post by lewiswhitmore524 » 20/05/20 12:25

Hey

Do you have a picture of the issue?

Also the title of the thread says 3sfe. But you introduce your car as a rev1 3sge. Which is it?
I accidentally a tubby.


Topic author
carl_rowlinson
Full Member
Full Member
Posts: 34
Joined: 22/10/13 22:15
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 1
MR2's Owned: 1
Real Name: Carl
Location: Bicester

Re: 3sfe no power on load

Post by carl_rowlinson » 20/05/20 15:05

Sorry its a 3sfe I will grab a photo later the connection has been hot at some point as the insulation is a bit melted so I guess it's from the exhaust area

User avatar

jimi
Administrator
Administrator
Posts: 3889
Joined: 17/05/04 1:00
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 14
MR2's Owned: 1
Location: Glenrothes: The Kingdom of Fife
Been thanked: 7 times
Contact:

Re: 3sfe no power on load

Post by jimi » 20/05/20 18:47

If it was OK before you did the cambelt and it's not now then ............
Black is not a colour ! .... Its the absence of colour
Image


Topic author
carl_rowlinson
Full Member
Full Member
Posts: 34
Joined: 22/10/13 22:15
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 1
MR2's Owned: 1
Real Name: Carl
Location: Bicester

Re: 3sfe no power on load

Post by carl_rowlinson » 21/05/20 13:21

jimi wrote: ↑
20/05/20 18:47
If it was OK before you did the cambelt and it's not now then ............
Must be........ Fuel pump relay!! You can't make it up.

Bridged B+ and FP took it for a drive and it's spot on.... multimeter on the output of the relay when running and I had 7v

User avatar

jimi
Administrator
Administrator
Posts: 3889
Joined: 17/05/04 1:00
Gender: Male
Years of MR2 Ownership: 14
MR2's Owned: 1
Location: Glenrothes: The Kingdom of Fife
Been thanked: 7 times
Contact:

Re: 3sfe no power on load

Post by jimi » 21/05/20 23:05

Sounds like the relay contacts are burnt. should be easy enough to get a replacement. Well done for tracking down the problem :th:
Black is not a colour ! .... Its the absence of colour
Image

Post Reply

Return to “MK2”